Szakértelem és szenvedély Budán

Buda legfrekventáltabb részén (BARTÓK BÉLA ÚT 33. ), legalábbis művészeti szempontból mindenképp ismert környéken, nyílt egy kis üzlet nagy tervekkel, ami célul tűzte ki, hogy igazi találkozóhelye, szakmai fókuszpontja legyen az analóg fényképezés szerelmeseinek.
Szemerey Bence ötletgazda cégtulajdonos elmondta az első inspiráció onnan jött, hogy a legnagyobb megdöbbenésére nem talált Budán egy megfelelő analóg témához értő fotólabort, illetve film árusítóhelyet. Sőt meglátása szerint a Pesti oldalon sincs túl sok fotólabor, ahol feltétlenül a professzionális magas minőség az, ami a legfontosabb.
Budachrome néven saját kazettás új filmcsaládot hoztak létre, A DX kód azonos kazettákba kézműves módszerekkel betöltött nyersanyagok Kodak mozifilmekből vannak profi módon kiporciózva.

Két színes és egy monokróm film vásárolható jelenleg. Ez a színes nyersanyagtípus igényel némi egyedi figyelmet, házi hívása megoldható, de nagy szakértelmet igényel, ezért a Budachrome vállalja a filmkidolgozást és a szkennelést is.
Szimpatikus volt nekem az interjú alatt, hogy a „csapat” nagyon szívén viseli az analóg fotózást olyannyira, hogy művelik is azt. A kérdések, nemhogy nem zavarják őket, de kifejezetten örülnek, ha segíthetnek az érdeklődőknek ezért is ajánljuk őket!